Prata om dina besvär med en läkare

Dina mag- eller tarmbesvär kan vara orsakade av försämrad funktion i bukspottkörteln. Det kallas exokrin pankreasinsufficiens (EPI) på medicinspråk. Det finns hjälp att få!

Creon – pankreasenzymer i läkemedelsform

Creon® (pankreatin) är ett receptfritt läkemedel som används vid brist på matsmältningsenzymer och fungerar genom att tillföra de enzymer som bukspottkörteln tillverkar för lite av. Creon finns tillgängligt utan recept på apotek, men behandlingen bör alltid påbörjas i samråd med sjukvårdspersonal. Detta beror bland annat på att den bakomliggande orsaken till EPI också behöver behandlas eller utredas av en läkare.

Boka tid hos läkare

Genom att boka tid hos en läkare kan du få mer information om dina magbesvär. Du kan boka tid och träffa läkare digitalt via video, direkt i mobilen eller surfplattan, eller boka tid hos din vårdcentral.

Hos MediCheck, Sveriges största nätverk av specialistläkare på nätet, kan du på personlig hjälp av en mag-tarmspecialist. Tillsammans går ni igenom dina symtom, fastställer diagnos och du får råd om hur du ska göra för att må bättre. Mötet sker smidigt via videosamtal och du behöver ingen remiss för att boka en tid.

Om du har frågor om läkarmöte hos MediCheck får du gärna mejla till support@medicheck.se eller ringa 08-59 90 25 00.

Via apparna KRY och Min Doktor har du också möjlighet att få prata med allmänläkare.

Medicinskt granskad av Viatris staff

  • 06 june 2024