Creon-support – för att du och din mage ska må så bra som möjligt

Creon-support är ett kostnadsfritt patientstöd särskilt framtaget för dig som behandlas med Creon. Tanken med programmet är att du som tar Creon ska få ut det allra bästa av din behandling och må så bra som möjligt. Så det känns i hela magen.

För att Creon ska göra bäst nytta för dig är det viktigt att medicinen tas på rätt sätt. Exempelvis ska du ta Creon varje gång du äter. Det innebär att om du äter 10 gånger på en dag så ska du även ta Creon 10 gånger. I Creon-support får du råd och tips samt möjlighet till personlig kontakt med en sjuksköterska som kan stötta dig i din behandling.
Supporten du får i programmet har utvecklats i dialog med vårdigvaren Adxto Care AB. Det är också de du har personlig kontakt med.

Läs mer och anmäl dig till Creon-support här!

Loading the player...

Personlig kontakt med sjuksköterska

Ibland kan det vara en utmaning att följa och få ut det bästa av behandlingen med Creon. Det kan bero på att man är osäker på hur medicinen ska tas för att få rätt effekt.

”Jag svarar på dina frågor om Creon och stöttar dig i din behandling så att du och din mage kan må så bra som möjligt.”

Med Creon-support får du bland annat personlig kontakt med en sjuksköterska som kan ge tips och råd om dosering, information om hur du ska ta Creon och varför det är viktigt att äta Creon hela livet. Du kan också ställa frågor om det är något särskilt du funderar över. Dessutom får du mejl och sms som stöder dig i din behandling mellan dina ordinarie vårdbesök. Helt enkelt ett stöd för att du ska få rätt effekt av din behandling.

Du kan när som helst välja att sluta vara med i Creon-support och då också få dina personuppgifter raderade.

Ta Creon varje gång du äter